Issuesmanagement

Een stappenplan

Ferdinand Helmann en Frank K├Ârver 9789047301516 | 2e druk, 2010 Er is inmiddels een nieuwe druk van dit boek verschenen.
Budh

Beschrijving

De derde druk wordt in augustus 2014 verwacht. 

Organisaties worden continu geconfronteerd met issues die schadelijk kunnen zijn voor bedrijfsvoering en reputatie.

Steeds vaker wordt ook pijnlijk duidelijk hoe weinig gevoel organisaties hebben bij wat er speelt in de samenleving. Een blik op het dagelijkse nieuws toont hoe organisaties worden verrast door de publieke opinie en de daaropvolgende acties van media, politiek of actiegroepen. Hoe ga je als organisatie om met een wereld die in rap tempo verandert?

Het tijdig herkennen en managen van relevante en potentieel risicovolle issues is van levensbelang geworden.

Issuesmanagement, een stappenplan geeft hier praktische handvatten voor. Dit krijgt vorm in een vijf-stappenbenadering: issuesidentificatie, arena-analyse, strategieontwikkeling, implementatie en evaluatie. In het laatste hoofdstuk wordt een koppeling gemaakt naar de praktijk met een samenvatting van een rondetafelgesprek met een aantal issuesmanagers uit het Nederlandse bedrijfsleven.

Doelgroep

Deze uitgave is bestemd voor hbo-docenten en -studenten economie, marketing, (marketing)communicatie, pr & voorlichting. Tevens is deze uitgave geschikt voor professionals binnen deze sectoren.

Auteursinformatie

Frank Körver en Ferdinand Helmann hebben vanuit hun adviespraktijk bij respectievelijke Boer & Croon Corporate Communication en Port Novelli, veel ervaring met de systematische benadering van issues en het adviseren daarover van directies en communicatieprofessionals.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag