Jeugdcriminologie

Achtergronden van jeugdcriminaliteit

Ido Weijers en Christian Eliaerts (redactie) 9789054548461 | 1e druk, 2008
Budh

Beschrijving

De 2e druk van deze uitgave, met ISBN 9789462365667, verschijnt naar verwachting 13 augustus 2015. Klik hier voor meer informatie en bestellen.

Jeugdcriminologie is het eerste deel van een driedelige serie over jeugdcriminaliteit en strafrechtelijke reacties daarop. Deel 2 gaat over jeugdstrafrecht, deel 3 over justitiële interventies voor jeugdigen. De serie richt zich op gevorderde studenten en masterstudenten sociale wetenschappen en rechten, maar is ook bijzonder geschikt voor postacademisch onderwijs voor juristen en gedragswetenschappers die beroepsmatig met jeugdcriminaliteit en strafrechtelijke reacties daarop te maken hebben en zich willen informeren over de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Jeugdcriminologie biedt een breed overzicht van de achtergronden van jeugdcriminaliteit. Deskundigen uit zeer uiteenlopende disciplines informeren de lezer over de stand van zaken op hun vakgebied. Dit handboek veronderstelt enige vertrouwdheid met de sociale wetenschappen en kennis van de belangrijkste benaderingen in de criminologie.

Doelgroep

De serie richt zich op gevorderde studenten en masterstudenten sociale wetenschappen en rechten, maar is ook geschikt voor post academisch onderwijs voor juristen en gedragswetenschappers die beroepsmatig met jeugdcriminaliteit en strafrechtelijke reacties daarop te maken hebben en zich willen informeren over de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Auteursinformatie

Christian Eliaerts is emeritus hoogleraar van de Vakgroep Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel. Ido Weijers is als bijzonder hoogleraar Jeugdrechtspleging verbonden aan het Willem Pompe Instituut van de Universiteit Utrecht.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag