Journalistieke kwaliteit in het crossmediale tijdperk

Kees Buijs 9789059316850 | 2e druk, 2011
Budh

Beschrijving

Iedereen heeft wel een mening over de kwaliteit van journalistiek en media: lezers, kijkers, luisteraars, internetters, mensen die gewild of ongewild in het nieuws komen, communicatie- en mediawetenschappers en uiteraard degenen die hun brood verdienen met of aan journalistiek. Binnen en buiten de beroepsgroep maken velen zich zorgen over ontwikkelingen die de kwaliteit onder druk zetten. Maar over wát goede journalistiek is, wordt verschillend gedacht en geschreven.
In Journalistieke kwaliteit in het crossmediale tijdperk brengt journalist en socioloog Kees Buijs de uiteenlopende opvattingen in kaart en zet deze in historisch en internationaal perspectief. Hij laat zien dat opvattingen over goede journalistiek nauw samenhangen met clusters van beroepswaarden, normen en deugden waaraan journalisten en redacties zeggen te hechten. Nu de werkwijze en de omgeving van de redacties in het crossmediale tijdperk sterk veranderen, rijst de vraag hoe de journalistieke kwaliteit bewaakt blijft.

Doelgroep

Het boek is bedoeld voor wo- en hbo-studenten communicatiewetenschap, journalistiek en daarnaast voor professionals binnen dit vakgebied: journalisten en wetenschappers.

Auteursinformatie

Kees Buijs studeerde sociologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en werkte ruim veertig jaar als journalist voor diverse dagbladen. Sinds 2005 is hij verbonden aan de sectie Communicatiewetenschap van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag