Verslaglegging van psychologisch onderzoek

Peter A. Starreveld (redactie) 9789059318359 | 3e druk, 2012
Budh

Beschrijving

Wetenschappelijk schrijven is een belangrijke vaardigheid voor studenten psychologie en pedagogiek. Niet alleen moeten studenten gedurende hun studie wetenschappelijke teksten produceren, ook van afgestudeerde psychologen mag verwacht worden dat ze schriftelijk kunnen communiceren over ontwikkelingen binnen het vakgebied.

In dit boek leren studenten zowel literatuuronderzoek als experimenteel onderzoek vast te leggen volgens de heersende standaards. Stap voor stap komen alle aspecten van het schrijven van een literatuuroverzicht en een onderzoeksverslag aan de orde. Van het kiezen van een onderwerp, tot het schrijven van een samenvatting en het toepassen van de APA-normen. Dankzij de vele aanwijzingen en hulpmiddelen blijft het boek ook in de beroepspraktijk een nuttig naslagwerk.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor studenten pedagogiek en (toegepaste) psychologie.  

Auteursinformatie

Peter Starreveld studeerde van 1985 tot en met 1991 psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij studeerde af op een onderzoek naar tweetaligheid bij de programmagroep Psychonomie. Daarna deed hij promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden, waarna hij onder andere werkzaam was als universitair docent aan de Vrije Universiteit. Zijn onderzoeksinteresses liggen op het gebied van geheugen, taal en visuele aandacht. Hij is sinds mei 2005 als Universitair Hoofddocent in dienst van de UvA. Daar verzorgt hij onder andere het vak Inleiding in de Psychologie en is hij inhoudelijk coördinator van de practica academischie vaardigheden.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag