Justitiƫle interventies

Voor jeugdige daders en risicojongeren

Ido Weijers (redactie) 9789089740229 | 1e druk, 2008
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

1Inleiding
IKaders
IIInterventies
IIIFocus
Over de auteurs

Beschrijving

Van deze uitgave is alleen het e-book/digitale boek nog beschikbaar. 

De 2e druk (ISBN 9789462365681) van deze uitgave verschijnt naar verwachting in de zomer van 2016. Klik hier voor meer informatie en bestellen. 

Justitiële interventies
is het laatste deel van een driedelige serie over jeugdcriminaliteit en strafrechtelijke reacties daarop. Deel 1 gaat over jeugdcriminaliteit, deel 2 over jeugdstrafrecht.

De serie richt zich op gevorderde studenten en masterstudenten sociale wetenschappen en rechten, maar is ook bijzonder geschikt voor postacademisch onderwijs voor juristen en gedragswetenschappers die beroepsmatig met jeugdcriminaliteit en strafrechtelijke reacties daarop te maken hebben en die zich willen informeren over de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Justitiële interventies biedt een overzicht van interventies die in Nederland worden toegepast en van de uiteenlopende kaders waarbinnen dergelijke interventies functioneren. Het maakt de lezer vertrouwd met de beschikbare kennis over effectieve en contraproductieve interventies voor delinquente jongeren en met enkele speciale discussie- en aandachtspunten. Dit laatste deel veronderstelt kennis van de jeugdcriminologie en van het jeugdstrafrecht. Het bouwt dan ook uitdrukkelijk voort op de beide voorgaande delen.

Auteursinformatie

Ido Weijers was bijzonder hoogleraar Jeugdrechtspleging aan het Willem Pompe Instituut voor strafrechtwetenschappen. Hij is sinds 2011 als bijzonder hoogleraar Jeugdbescherming verbonden aan de opleiding Pedagogiek en aan het Willem Pompe Instituut van de Universiteit Utrecht.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag