Toegepast communicatieonderzoek

Greet van der Kaap 9789085062172 | 1e druk, 2006
Budh

Beschrijving

Niet alleen tijdens je opleiding maar ook in je latere beroepspraktijk heb je als communicatiekundige te maken met onderzoek. Je moet soms zelf onderzoek doen, onderzoek uitbesteden of beoordelen of onderzoek nuttig is en goed is utigevoerd. In dit boek komt deze competentie aan bod. Per hoofdstuk worden deelcompetenties besproken, van het herkennen en analyseren van een communicatieprobleem en het definiëren van een onderzoeksvraag, tot het analyseren en begeleiden en uitbesteden van complex onderzoek.

Wanneer je onderzoek gaat doen wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag: een vragenlijst maken en mensen interviewen. Hiermee ga je echter voorbij aan een paar belangrijke stappen. Het is, bijvoorbeeld, nog maar de vraag of bij het probleem wat je gaat onderzoeken wel een vragenlijst hoort. Onderzoek doen begint met het maken van een onderzoeksopzet en daarbij horen talloze andere keuzes.

In Toegepast communicatieonderzoek worden deze aan de hand van praktijkvoorbeelden beschreven. Het uitgangspunt is hierbij steeds toegepast communicatieonderzoek: het onderzoek staat ten minste ten dienste van de oplossing van een communicatieprobleem.

Auteursinformatie

Greet van der Kaap is docent bij de opleiding Communicatie (School of Business and Economics) aan de Hogeschool Windesheim waar ze verantwoordelijk is voor (de ontwikkeling van) vakken en projecten die te maken hebben met het uitvoeren van toegepast onderzoek.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag